goyasails.dk

goyasails.dk

Goyasails blog

Skriv om dine oplevelser med Goya boards og Goya sails her på blog'en. Ros og ris er velkommen. Hilsen Jan og Lars

Goya One 85 og TF81

Board nyhederPosted by goyasails 23 Sep, 2009 14:59:21

Idag den 23 September 2009 havde vi 2010 Goya One 85 og TwinFinn 81 på vandet til en lille sammen lignende test. Test sted Smidstrup. Sejl 5,2. Vind - fra under power til over power. Bølger - fra 0,5 meter til 1,5 meter.

Goya One 85 (Finne - Wave 22 cm) - One board for all possible sailing conditions - Fransisco Goya's eget "rejse board" - som han tager med på rejse, når han skal rejse let og ikke på forhånd kender betingelserne. Kort beskrivelse - silkeblødt, smooth, tilgivende, tillidsvækkende.

Goya TF81 (Finner - 2 stk 16,5 cm) - Et TwinFinn Wave board med en hurtig Rocker linie og let oprejste finner. Loose, tidlig planende, upwind performance og kontrol.

Test oplevelse:

Fleksibilitet: Goya ONE er 3 boards i et. Den medfølgende 24 cm G10 finne giver et fantastisk drive, lift, tryk på bagfoden. Bordet kan presses til speed og upvind freeride performance . Skift finne til en 22 cm Wave finne og boardet bliver loose og frit. Til øresund/ ishøj er det bare i med en us box tangfinne. Boardet er også et super high wind FreeStyle Board - se bare billederne af Yakari.

Goya TF er et mere specialiseret board. Udskiftning af 2 finner er også lidt mere besværligt og dyrt.

Upvind: Begge boards bliver "suget" upvind. Et kryds er nok - til at tage bølgen endnu en gang.

Tidlig planing: Begge boards planer lige tidligt, men hvis ONE får 24 cm finnen på, så planer den tidligst.

Opad bølgen (hop/ arial). Her er TwinFin ultra skarp. Den kan kniv skarp skæres op ad både store og små bølger. ONE opfører sig lidt mere blødt.

På bølgen: Begge boards er en drøm på bølgen. ONE glider helt smoot på bølgen - det er ren karma. TwinFin er ultra skarp og præcis, samtidig med at den er loose. TwinFinn lever på bølgen i bølgens "lomme". At sejle TF udaf og Carve rundt på en stejl bølge og riden den ind er der hvor TF viser sin styrke.

Hvilken er bedst? - Det er de begge - det er lidt som at spørge om en Porche eller en Ferrari er bedst - eller om en blød Teddy bjørn er bedre end en fuldblods race hingst.

Hvilken skal jeg vælge? - Det kommer an på....

Sejler du blandet sejlads i Øresund, Ishøj og på Nordkysten med sejl fra 5,7 til ca. 4,2 så finder du en bedste ven i Goya ONE - hvis du køber en ekstra 22 cm wave finne og en tang finne. GOYA ONE vælger du ca 5 - 10 liter større end din vægt.

Lever du for og på bølgerne er Goya TwinFinn dit knivskarpe værktøj.

Næste test sammenligner TF74 Liter med TF81 liter i 4,2 til 4,7 vejr.

Efter at have afprøvet Goya one 77 tre gange på vandet, er min konklusion følgende.

Det er et board som størrelsen taget i betragtning, planer let op. Den er meget behagelig og nem at sejle, uden dog at blive kedelig. Goya one er et cross over board, og det taget i betragtning, er den Super god i bølgerne, den har god balance i luften, og rider bølger langt over forventning. Så er man til bølger og samtidig godt vil have et board som virker under bump and jump forhold, Så fås det nok ikke meget bedre. Samtidig har brættet en lækker finish, behagelige fodstropper og En kvalitets G10 finne.

  • Comments(0)//blog.goyasails.dk/#post53